Massage mogelijkheden bij Voel & Gevoel

Alle massages worden op een holistische wijze uitgevoerd. 

Holistisch masseren

Holistisch masseren is een heel rustige manier van masseren waarbij niet het hele lichaam, maar een deelgebied van het lichaam wordt gemasseerd. Door dat heel langzaam te doen bied ik de klant de mogelijkheid om te voelen wat zijn of haar lichaam aangeeft.

De eerste keer

Als u de eerste keer in mijn praktijk komt voor een massage houden we een intakegesprek waarin we uitgebreid uw lichamelijk en geestelijk welbevinden bespreken. Tijdens volgende afspraken houden we elke keer een kort voor- en nagesprek om te kijken hoe u zich op dat moment voelt. Afhankelijk van het voorgesprek maken we samen een keus uit één van de volgende massages:

Klassieke lichaamsmassage

Dit is een massage van een deelgebied van uw lichaam die gericht is op de spieren, de spierspanning, de bloedsomloop en de gewrichten.

Energetische lichaamsmassage

Dit is een massage van een deelgebied van uw lichaam die gericht is op de manier waarop je (aan)geraakt wordt, waardoor de energie weer beter kan stromen in je lichaam.

VoetreflexPlus behandelingen

Dit is een behandeling waarbij je door je voeten aan te laten raken je je hele lichaam kunt bereiken. Uitgangspunten zijn dat zones op de voeten een verbinding hebben met lichaamsdelen, organen en het hormonale stelsel.

Aromatouch lichaamsmassage

Dit is een full body massage die gericht is op dieptewerking doordat de 100% etherische oliën op de reflexzones worden toegepast en daardoor snel worden opgenomen in de bloedbaan en het zenuwstelsel.

Magnesium in de praktijk

In mijn praktijk masseer ik regelmatig met magnesiumolie. Ik geef ook vaak magnesiumvlokken mee aan mijn klanten als ik het idee heb dat ze thuis ook even een moment van ontspanning kunnen gebruiken.
Magnesium is een mineraal dat zeer gemakkelijk via de huid wordt opgenomen. Magnesiumchloride wordt voor minimaal 90% door de huid opgenomen, en dringt hiermee door tot op celniveau. Als je magnesiumtabletten slikt wordt hiervan maar 5% opgenomen door je systeem.
Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan, oefent invloed uit op alle functieniveaus van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Wanneer magnesium ontbreekt kunnen andere mineralen, bijvoorbeeld calcium, niet worden opgenomen.
Dit is de reden dat een dagelijkse dosis magnesium noodzakelijk is, vooral omdat het niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt of kan worden opgeslagen voor later gebruik.

Dan vraag je je vanzelf af: Wat doet magnesium dan? Waar is het goed voor?
- het maakt deel uit van alle stofwisselingsprocessen
- het coördineert de opname en de verwerking van alle andere mineralen
- het "poetst" de bloedvaten schoon en voorkomt verkalking
- het verlaagt het LDL-cholesterol
- het voorkomt bloedstolsels
- het is noodzakelijk voor sterke botten en tanden
- het ontspant bloedvaten en verkrampte spieren
- het verhoogt de stressbestendigheid
- het brengt rust in het zenuwstelsel
- het geeft ons energie, uithoudingsvermogen en kracht
- het bezorgt ons een goede nachtrust.
Klanten die regelmatig magnesiumvlokken gebruiken ervaren het als een heerlijk wellness-moment.

Gebruiksaanwijzing naar aanleiding van het zakje magnesium dat je meekrijgt:
Tip: Leg alvast een handdoek en schone sokken klaar voor na het voetenbad.
Het werkt heel fijn als je 's avonds voor het slapen gaan een voetenbadje neemt.
De inhoud van het hele zakje in één keer gebruiken in een bak met warm water (maximaal 3 liter). Het water moet een aangename temperatuur hebben waar je een half uur met je voeten in gaat zitten. 

Aangepast: 01-11-2020