Shantala Kindermassage

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst, leerproblemen, sociale problemen en een lage immuniteit. Door op jonge leeftijd een kind te gaan masseren zal een kind zich ondersteund voelen en goed de begrenzing van zijn/haar lichaam leren kennen. Daardoor kan het goed zijn/haar eigen ruimte bepalen en beter omgaan met conflicten en spanningen.

Alle kinderen kunnen wel eens het gevoel ervaren dat hun hoofd helemaal vol zit, overloopt. Maar het kan ook zijn dat een kind ervaringen heeft die een vervelend gevoel geven in hun lichaam, vaak in hun buik.

Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Daarom werkt massage ook goed bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en autisme.

Maar ook kinderen die stress ervaren, door bijvoorbeeld een scheiding van hun ouders, het verlies van iemand die hen dierbaar is, doordat een ouder of iemand die hen lief is ernstig ziek is, voorafgaand aan of tijdens de periode van de cito-toets of entreetoets, bij groeipijnen, zullen door deze massage zich veel beter gaan voelen.

Het effect van Shantala Kindermassage op kinderen:

  • Het kind gaat beter slapen en staat uitgerust op
  • Het kind kan zich beter en langer concentreren
  • Het kind gaat gemakkelijker sociale contacten aan
  • Het kind gaat beter communiceren
  • Het kind gaat beter samenwerken
  • Het kind wordt minder agressief


Kortom het kind gaat zich beter in zijn vel voelen.

Deze cursus heb ik met goed gevolg afgerond bij Massage Academie in Apeldoorn. Na het volgen van de cursus heb ik ook mijn licentie behaald om deze workshop op scholen te mogen geven. Elk jaar volg ik hiervoor nascholing.

 Foto's geplaatst met toestemming van ouders en kinderen.