Voetreflexologie

Bij voetreflexologie raak je niet alleen de voeten, maar het hele lichaam wordt ook geraakt. Uitgangspunten zijn dat zones op uw voeten een verbinding hebben met uw lichaamsdelen, organen en het hormonale stelsel.

Voetreflexmassage is een effectieve natuurgeneeskundige therapie.

De hele mens is terug te vinden in de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door het masseren van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens.

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet in uw lichaam weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een signaal om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn en vormen een bijdrage aan bewustwording van de lichamelijke, de geestelijke en de emotionele ontwikkelingen die er spelen.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Het gebied in de voet dat overeenkomt met een niet goed functionerende orgaanzone wordt pijnlijk. Deze pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van de energie blokkeert. Hierdoor kunnen het bloed en lymfevocht minder stromen. Daardoor worden afvalstoffen moeilijker afgevoerd en kunnen voedingsstoffen minder goed aangevoerd worden. Dit proces versterkt zichzelf. Tijdens de voetreflexmassage worden de bloedstroming en de lymfestroming geactiveerd waardoor deze weer beter doorstromen. 

Omdat ik deze vorm van masseren zo interessant vind, heb ik de volgende bijscholingscursussen hiervoor gedaan:
- Chinflex
- Babyreflexologie
- Neuroreflexologie
- Voetdiagnostiek
- Zwangerschapsreflexologie

En toen ben ik zo gepassioneerd geraakt dat ik met de opleiding VoetreflexPlus ben gestart in 2018.
Inmiddels heb ik mijn eerste leerjaar met goed gevolg afgerond en mag ik mij VoetreflexPlus Masseur noemen.
In september 2019 start mijn tweede leerjaar waarin wij ons vooral met de Chinese Geneeskunde, Meridianen, energetische voetmassages en acupunctuurpunten gaan bezighouden. Een prachtige aanvulling op mijn massages die ik nu al geef.