Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

We leven in een consumptiemaatschappij waarbij het moeilijk kan zijn om gezonde keuzes te maken. Gewichtsbeheersing beheerst daarom letterlijk vele levens in onze westerse cultuur. De Traditionele Chinese Geneeskunde daarentegen, heeft een geheel eigen kijk op gezondheid, zo ook op overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans. Volgens hen is overgewicht een gevolg van een persoonlijke onbalans. Men kijkt niet naar overgewicht maar naar de gezondheidsproblemen die eraan ten grondslag liggen. Dit is vaak een individueel verhaal en daar wordt de holistische behandeling op afgestemd. Het woord DIEET betekent leefregel en dat is ook zoals de traditionele Chinees eet en leeft.

Behandeling

We gaan samen op zoek naar wat de oorzaak is van uw gewichtsprobleem en gaan werken aan wat voor u goed is en goed voelt. Het doel van de behandeling is om u weer in balans te brengen. Dit doe ik op een holistische wijze, door middel van voetreflexbehandelingen, leefstijl- en voedingsadviezen.

Een gezond voedingspatroon is één van de manieren om in balans te blijven. Maar, we kijken ook naar andere aspecten van uw leefstijl en eventuele achterliggende oorzaken van uw gewichtsprobleem. Dat kan over- of ondergewicht zijn. We kijken naar uw leefpatroon, maar ook naar zaken die een aanwijzing kunnen zijn voor de oorzaak van uw vraag. Het kan zowel psychisch als medisch zijn, of een combinatie van beiden. Ik stel vragen over uw voeding, leefstijl, medicatie, ontlasting, slaapgewoonten, overtuigingen, hoe u in het leven staat. Met gerichte voetreflex-behandelingen die de spijsvertering ondersteunen, leefstijl en voedingsadvies werken we zo aan meer balans. De behandeling is heel effectief voor mensen die met een dieet bezig zijn en die extra gestimuleerd willen worden.