Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

De huid is het grootste contactorgaan van je lichaam. Er zijn verschillende aandoeningen waar de huid mee te maken kan hebben:

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Het is een ontsteking van de bovenste huidlagen, die gespaard gaat met jeuk, blaasjes, roodheid, zwelling en vaak ook vochtafscheiding, korstjes en schilfers. De huid is dikwijls extreem droog en door het voortdurende krabben en wrijven kan deze uiteindelijk verdikken en verharden.

Acne is een huidaandoening, die puistjes op het gezicht en bovenste gedeelte van de romp veroorzaakt. Het ontstaat in de puberteit door een toename van de talgproductie onder invloed van de geslachtshormonen.

Psoriasis is afgeleid van het Griekse woord psore dat schub betekent. Dit omdat dikkere schilfers er soms schubachtig uit kunnen zien. In de opperhuid worden continu nieuwe cellen aangemaakt en die schilferen uiteindelijk af. Deze schilfers zijn zo klein dat we ze nauwelijks zien. Bij psoriasis verloopt dit vernieuwproces te snel. In plaats van 30 dagen duurt dit proces bij psoriasis 4 a 5 dagen. Er ontstaan hierdoor te veel huidcellen. De huid raakt verdikt en er ontstaan scherp begrensde rode plekken die irriteren en kunnen jeuken.

VoetreflexPlus behandeling

De VoetreflexPlus-behandeling bij huidaandoeningen is gebaseerd op Chinese en Westerse kennis om het lichaam te stimuleren het zelfherstellendvermogen aan te zetten. Daarbij gaat men er vanuit dat de huid en ons gevoelsleven nauw samenwerken. Dit is bijvoorbeeld te zien doordat we blozen, bleek worden of kippenvel krijgen bij verschillende emoties. Metafysisch wordt de huid vaak genoemd in relatie tot emoties zoals in deze uitdrukkingen:

▪ Uit je vel springen
▪ In de huid van een ander kruipen
▪ Er heelhuids vanaf komen
▪ Een dikke huid hebben
▪ Er broeit wat onderhuids
▪ Elkaar op de huid zitten
▪ Elkaar de huid vol schelden….

Binnen de natuurgeneeskunde gaat men er vanuit dat het lichaam wordt gereinigd via de spijsvertering, nieren, blaas, circulatie, lymfestelsel, longen, lever en huid. Een uitspraak die veel gebruikt wordt om dat aan te geven is: “Wat nier en blaas niet kunnen uitscheiden, dat moet de darm doen. Wat deze niet meer kan uitscheiden, dat moet de long doen. Wanneer alle samen onvoldoende giften uitscheiden, dan moet de huid bijspringen. En wat ook de huid niet meer uitscheiden kan, heeft de dood tot gevolg”.

Door het masseren van specifieke reflexzones op de armen voeten worden de doorbloeding, de energiedoorstroming, de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel en het zelfherstellendvermogen gestimuleerd. Het lichaam wordt daardoor aangezet om eventuele blokkades op te heffen, waardoor de klachten van de huidaandoeningen kunnen verminderen of verdwijnen.