Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Binnen massagepraktijk Voel & Gevoel werk ik volgens een holistische visie. Daarbij zijn lichaam en geest twee bestaansvormen die in wezen hetzelfde uitdrukken. Ons lichaam wordt gezien als de materiële, zichtbare vorm van onze geest en onze geest als de mentale, immateriële uitdrukking van ons lichaam. Hartkloppingen, versnellingen van de ademhaling, blozen en hakkelen zijn allemaal herkenbare voorbeelden van het feit dat ons lichaam ons gevoelsleven weerspiegelt.

Lichamelijke klachten zijn dan ook geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Er kan een betekenis achter zitten die verband houdt met je innerlijke leven. Door massage is het mogelijk de betreffende signalen op te vangen. Eenmaal onderkend kunnen lichaam en geest weer in balans raken, en klachten verminderen.

Een holistische massage brengt je in balans. De massage raakt niet alleen het lichaam maar beïnvloedt ook de geest. Het evenwicht wordt hersteld op zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau waardoor een innerlijke rust ervaren wordt.

Holistische massages

Een massage zorgt dat er een betere doorbloeding van het lichaam ontstaat. De holistische massage gaat een stap verder en is een middel om meer in contact te komen met je lichaam en geest, maar ook met alle ervaringen die zich tijdens een massage laten voelen. Door de massage daalt de waarde van het hormoon cortisol dat voor stress zorgt in je lichaam. Daarnaast zorgt massage voor de aanmaak van oxytocine en endorfine. Deze hormonen geven ons een geluksgevoel en helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Door je regelmatig te laten masseren neemt het aantal bloedcellen in je lichaam toe. Dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

Massagetechnieken

De technieken die tijdens de massages worden toegepast worden heel langzaam uitgevoerd waardoor u de mogelijkheid krijgt om te voelen wat er in uw lichaam gebeurt. Daardoor kunnen er herinneringen, gedachten, gevoelens of emoties naar boven komen. Door deze te onderzoeken, te herkennen, te erkennen en te aanvaarden als deel van uzelf vindt er heling plaats en kunnen stress of andere klachten verdwijnen. Holistische massages richten zich niet direct op het oplossen van een onderliggend probleem, maar werken daar wel indirect aan mee. Tijdens het masseren mag men immers de oorzaak van het probleem onderzoeken waardoor indirect stress, emotionele en/of psychische spanningen minder kunnen worden of zelfs helemaal verdwijnen. Meer informatie over holistisch masseren kunt u vinden op www.holos.nl.

Het belangrijkste is dat men mag zijn met wat is!

Mogelijke behandelingen

Bij Massagepraktijk Voel & Gevoel in Beuningen kunt u terecht voor VoetreflexPlus-behandelingen en lichaamsmassages die allen op een holistische wijze worden uitgevoerd. Voel & Gevoel is ook gespecialiseerd in massages voor kinderen, kinderen en volwassenen met ADHD, dementie of een verstandelijke handicap.