Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Alle massages worden op een heel rustige wijze volgens een holistische visie uitgevoerd, waarbij niet het hele lichaam, maar een deelgebied van het lichaam wordt gemasseerd. Door dat heel langzaam te doen krijgt u de mogelijkheid om te voelen wat uw lichaam aangeeft.

Wanneer u de eerste keer in mijn praktijk komt voor een massage houden we een intakegesprek waarin we uitgebreid uw lichamelijk en geestelijk welbevinden bespreken. Tijdens volgende afspraken houden we elke keer een kort voor- en nagesprek om te kijken hoe u zich op dat moment voelt. Afhankelijk van het voorgesprek maken we samen een keus uit één van de volgende massages:

Klassieke lichaamsmassage

Dit is een massage van een deelgebied van uw lichaam, gericht op de spieren, de spierspanning, de bloedsomloop en de gewrichten. Kiest u voor deze massage dan wordt een van de volgende deelgebieden van uw lichaam gemasseerd: rug, schouders en nek, schoudergordel, onderrug, buik, borst en hals, armen en handen, heupen / bekken, bovenbenen (voorzijde, achterzijde of beiden) of onderbenen en voeten. Schouders en nek combineer ik meestal in een behandeling van de rug. De onderrug wordt specifiek meegenomen bij bekkenklachten. Armen en handen worden vaak gemasseerd bij schouderklachten. Benen worden op de specifieke klacht behandeld. De klassieke massage wordt veel ingezet bij hoofdpijn en rugklachten.

Energetische lichaamsmassage

Dit is een massage van een deelgebied van uw lichaam (buik, onderrug, rug, armen, benen of hoofd) die gericht is op de manier waarop je (aan)geraakt wordt, waardoor de energie weer beter kan stromen in je lichaam.

Deze massage vermindert stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Als je eenmaal bewust bent van je energieblokkades en je weet en voelt waar je energieblokkades zitten kan je daar bewust mee aan de gang. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

Aromatouch lichaamsmassage

Dit is een full body massage die gericht is op dieptewerking doordat de 100% etherische oliën op de reflexzones worden toegepast en daardoor snel worden opgenomen in de bloedbaan en het zenuwstelsel.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine samentrekkingen in de spieren (spierknopen). Door deze verkrampingen hopen afvalstoffen zich op. Driekwart van alle spierpijnklachten worden veroorzaakt door deze triggerpoints. Triggerpoints kunnen hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en RSI veroorzaken, maar ook ook nog andere symptomen zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen en gevoelloosheid in handen en voeten. Het behandelen van triggerpoints kan dus een belangrijk onderdeel zijn bij het herstel van pijnklachten. Herkent u klachten zoals hierboven omschreven, twijfel dan niet en maak een afspraak om een triggerpointbehandeling te ondergaan.

Chakra massage

De chakra massage is een energetische massage waarbij zowel lichamelijke (pijn) als emotionele klachten behandeld kunnen worden. De massage is er op gericht om blokkades op te sporen en energie te laten stromen door de 7 chakra’s.
Door vervolgens chakra’s te openen kunnen deze weer in balans gebracht worden. Het openen van chakra’s kan gepaard gaan met de nodige emoties. De holistische aanpak zorgt ervoor dat de behandeling op een rustige en langzame manier gebeurt, zodat deze emoties een plek kunnen krijgen. Deze behandeling neemt meer tijd in beslag en moet dan ook van te voren ingepland worden.
Het effect van de massage kan direct merkbaar zijn, maar kan ook pas ontstaan na een aantal behandelingen.

Zwangerschapsmassage

Een kindje op komst? Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam in een relatief korte periode. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor je kind en om jou voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten zoals pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Zwangerschapsmassage kan vanaf 10 weken zwangerschap gegeven worden tot het moment van de bevalling. Deze massage is een ondersteunende massage waarbij je in zijligging gemasseerd wordt. 

Massage bij Fibromyalgie

Fibromyalgie kent verschillende symptomen: chronische pijn in spieren en bindweefsel, vermoeidheid, stramme spieren en slapeloze nachten, waarbij de klachten per dag wisselend kunnen zijn. Er zijn geen medicijnen die deze aandoening kunnen genezen. Pijnstillers, en afwisseling van beweging en rust worden geadviseerd. Alternatieve geneeswijzen kunnen ook helpen. Door het inzetten van verschillende behandelingen kunnen de klachten draaglijker worden.

Kindermassage

Alle kinderen kunnen wel eens het gevoel ervaren dat hun hoofd helemaal vol zit, overloopt. Maar het kan ook zijn dat een kind ervaringen heeft die een vervelend gevoel geven in hun lichaam, vaak in hun buik. Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans.

Ondersteunende behandelingen

Voel & Gevoel kan ter ondersteuning bij massages aanvullende behandelingen of hulpmiddelen inzetten. Zo gebruik ik magnesiumolie of kan ik magnesiumvlokken meegeven. Een MOXA warmtelamp kan ingezet worden voor behandeling van pijnklachten. Ik gebruik rasterpleistertjes (medical taping/Crosslinq®) voor het behandelen van o.a. triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten of meridianen. Met behulp van een familieopstelling kunnen we in kaart brengen om jezelf en je omgeving beter te leren kennen. Daarnaast kan ik coaching bieden, oor-acupressuur en cupping.