Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Voetreflex Plus® therapie is geschikt als ondersteunende behandeling van klachten voor, tijdens en na de zwangerschap. Het is een aanvulling op je bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog.

Voetreflextherapie richt zich op juist die plek van je voet welke als reflexzone is verbonden met de plek in je lichaam waar je klachten zitten. De behandeling stimuleert daarmee de bloedtoevoer in dat orgaan of lichaamsgebied. Een blokkade van de energietoevoer wordt zo opgeheven en de klachten zullen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen.

De therapie werkt ook in op de hormoonklieren welke vaak de veroorzaker zijn van al je klachten. Hier helpt de therapie om de onbalans weg te nemen, om je lichamelijke en emotionele klachten te verminderen, en zo je weerbaarheid te stimuleren om je lichaam en geest in goede gezondheid te houden.

Afhankelijk van de klachten kun je een voetreflexologiebehandeling herhalen na een tot zes weken. Voetreflextherapie kan ingezet worden in alle fasen van de zwangerschap, alsmede ervoor en erna.

Voor de zwangerschap (Fertiliteitsreflexologie)

Het zwanger willen worden brengt vaak spanningen met zich mee. Er kan veel stress ontstaan als het niet wil lukken en het lijkt soms wel dat al voor een eventuele zwangerschap de hormonen helemaal op hol zijn. Een voetreflexbehandeling helpt dan om je hormonen in balans te houden, en zo de spanning te verminderen. Het bevordert ook je lichamelijke en geestelijke conditie. Het is een rustmoment voor jezelf, en brengt rust in je hoofd. Dat verhoogt je kans om zwanger te worden en is een goede voorbereiding op je mogelijke zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zal je lichaam in vele opzichten gaan veranderen. Met name de verandering in je hormoonbalans kan leiden tot allerlei zwangerschapskwalen. Ongemakken die zoal kunnen optreden zijn: vermoeidheid, misselijkheid, maagzuur, een hogere bloeddruk, obstipatie, het vasthouden van vocht (oedeem), pijnklachten in het bekken en rug, stemmingswisselingen, urineweginfecties, kramp in de benen, beginnende zwangerschapsdiabetes, stuit- of dwarsligging en slaapproblemen.
Een voetreflexbehandeling helpt om je hormonen in balans te houden, en zo die klachten te verminderen. Het bevordert ook je lichamelijke en geestelijke conditie. Ook dit is een rustmoment voor jezelf, zeker in de drukke tijd die de voorbereiding op de bevalling en de komst van je baby met zich meebrengt. Het is een goede aanloop naar je bevalling, zodat je daarvan met volle teugen van kan genieten. Een voetreflexbehandeling kan ook het opstarten van de weeën bevorderen, en tijdens de bevalling gegeven worden.

Naast een voetreflexbehandeling bij zwangerschap geeft Massagepraktijk Voel & Gevoel ook zwangerschapsmassages.

Na de bevalling

Ook na de bevalling verandert je hormoonsamenstelling weer. Voetreflexologie ondersteunt je dan om die weer in een normale balans te brengen. Je kunt zo weer energie opbouwen en werken aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Mogelijk zou je een lichaamsmassage willen? Wellicht vind je het ook leuk om samen met je baby een workshop babymassage of -yoga te doen? Maak een afspraak of vraag naar de mogelijkheden.