Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Massage kalmeert het lichaam, verbetert de alertheid en geeft een gevoel van welzijn. Het niveau van het stresshormoon wordt verminderd door massage. Massage helpt de concentratie te verbeteren en helpt bij depressies.

Effecten van massage bij ADHD

In Amerika is door dr. Tiffany Fields, een jeugdpsychologe, onderzoek gedaan naar de effecten van ontspanningsmassage en massagetherapie bij kinderen en jongeren met ADHD. De resultaten van deze studie gedurende 10 dagen met 28 adolescenten met ADHD waren geweldig. De jongeren meldden dat ze zich gelukkiger voelden. De leerkrachten constateerden dat de kinderen minder zenuwachtig, meer aandacht, minder hyperactief en langere concentratie hadden voor het maken van hun taken. 

In een meer recente studie werd massage gegeven aan kinderen met ADHD in de leeftijd van 7 t/m 20 jaar. Elk kind kreeg 2 keer per week een 20-minuten durende massagebehandeling gedurende een periode van enkele weken. De resultaten waren erg positief: verbeterde stemming, langere concentratie, beter gedrag en meer aandacht.

Onderzoek, van o.a. het Touch Research Institute in Miami, heeft aangetoond dat massage- en ontspanningstherapie gunstige effecten heeft op kinderen en pubers met ADHD. Zij vonden bij deze kinderen minder beweeglijk gedrag, een verbeterde concentratie, minder hyperactief gedrag, minder stress, en de kinderen gaven zelf aan beter in hun vel te zitten.

Massagemogelijkheden bij Massagepraktijk Voel & Gevoel

Massages hebben dus een positief effect bij kinderen en jongeren met ADHD. Maar niet alleen kinderen met ADHD zullen baat hebben bij een massage, ook kinderen die moeite hebben met zich concentreren en die druk in hun hoofd zijn zullen zich door deze behandeling een stuk prettiger voelen. Voor deze groep staan de volgende massages in het teken van kalmeren en ontspannen:

▪ voetreflexbehandeling: laat de energie stromen, haalt de gedachten uit het hoofd en is goed om te aarden
▪ hoofdmassage: verwijdert gedachten en brengt rust in het hoofd
▪ buikmassage: voor het weghalen van kriebels en spanningen in de buik
▪ lymfemassage: om afvalstoffen af te voeren.

Een volledige kindermassage duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. Dit is slechts een richtlijn en is onder andere afhankelijk van het type kind, de leeftijd van het kind, de klacht van het kind en het doel van de massage.

Belt u gerust voor een afspraak of meer informatie.