Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Herken je dat gevoel van een strakke band om je hoofd, pijn aan beide zijden van je hoofd of juist alleen aan één zijde, lichtflitsen zien en soms tot misselijkheid of braken aan toe? Het liefst doe je je ogen dicht, neem je een pijnstiller of lig je in het donker in bed. Gelukkig zijn er ook meer mogelijkheden die de pijn kunnen verlichten of laten verdwijnen.

Wat is hoofdpijn?

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Vaak is het hinderlijk, maar onschuldig en gaat het gelukkig vanzelf weer over. Naast de veel voorkomende spanningshoofdpijn, zijn migraine en clusterhoofdpijn bekend als vormen van hoofdpijn die als heftig worden ervaren. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, maar die zijn lang niet altijd bij iedereen bekend, omdat meerdere factoren een rol kunnen spelen. Oorzaken van hoofdpijn kunnen o.a. zijn:

▪ Blokkades in de nek of wervelkolom
▪ Opgekropte emoties
▪ Verkeerde voeding
▪ Klimaatfactoren
▪ Verkeerde houding
▪ Slaaptekort
▪ Infecties
▪ Stress
▪ Hormonale disbalans.

In eerste instantie kan genoeg buitenlucht, beweging, ontspanning, gezond eten, voldoende water drinken en goede nachtrust uitkomst bieden. Ook de volgende ademhalingsoefening kan een positief effect teweegbrengen. Ga ergens rustig en rechtop zitten, concentreer je op je ademhaling, adem rustig in en uit. Breng nu je aandacht naar een plek in je buik een paar centimeter onder je navel. Adem in tot je denkt dat je adem die plek heeft bereikt. Adem rustig, lang en met aandacht uit. Houdt dit een aantal minuten vol met volledige focus.

VoetreflexPlus-behandeling

Bij hoofdpijnklachten is een VoetreflexPlus-behandeling een ontspannende en natuurlijke manier om deze te verminderen of verhelpen. Bij reflexzonetherapie bekijken we de mogelijke oorzaken en wordt het lichaam geholpen door middel van drukpunten en reflexzones op voeten en onderbenen om blokkades op te lossen. Naast reflexzones op de voet, stimuleren we met reflexologie ook de energiestroom door de meridianen. Over het hoofd lopen verschillende meridianen die beginnen of eindigen in de handen of voeten. Blokkades in een meridiaan kunnen hoofdpijn veroorzaken. Het masseren van bepaalde drukpunten in de voeten/onderbenen en handen/armen, stimuleert de vrije stroom van energie door de hele meridiaan.

De behandeling wordt afgestemd op de soort hoofdpijn:

Eenzijdige hoofdpijn
Zit de pijn altijd rondom je slapen en is deze vaak eenzijdig, dan geeft dit aan dat de galblaasmeridiaan erbij betrokken is. Hier zouden onderdrukte gevoelens van irritatie, boosheid of frustratie aan ten grondslag kunnen liggen. Via de voet en het been kan de energiestroom in de galblaasmeridiaan gestimuleerd worden, waardoor blokkades die de pijn veroorzaken opgeheven kunnen worden. We kijken uiteraard ook of onderdrukte emoties bij jou een rol spelen.

Hoofdpijn op voorhoofd of achterhoofd
Hoofdpijnklachten op het voor- en achterhoofd staan vaak in relatie met de blaasmeridiaan. Zeker als je daarbij ook last hebt van je nek, onderrug, kramp in je kuiten, je enkels of terugkerende blaasontsteking. Dit kan te maken hebben met perfectionisme, angst om fouten te maken en te veel controle willen houden op het leven.

Hoofdpijn rondom menstruatie
Vindt de hoofdpijn vooral plaats rondom je menstruatie? Dat duidt op een disbalans in de hormoonhuishouding. Volgens de Chinese gezondheidsleer (TCM) is de Lever hier verantwoordelijk voor. Zowel de hormoonklieren als de Lever kunnen met voetreflextherapie behandeld worden om het lichaam te helpen de balans hierin terug te brengen.

Hoofdpijn vooral in het weekend en in je vakantie
Veel mensen krijgen last van hoofdpijn op momenten dat ze eindelijk mogen ontspannen. Bijvoorbeeld in de weekenden of als je op vakantie gaat. Dit is een teken dat de leverenergie niet goed stroomt. Vaak wordt dit veroorzaakt door stress, spanningen en onderdrukte frustraties. Dit soort hoofdpijn verbetert vaak bij beweging en massage, omdat de stagnatie van de energie dan weer op gang wordt gebracht. Andere kenmerken van een stagnaties van de Leverenergie zijn prikkelbaarheid, vaak zuchten, brok in je keel, obstipatie, stijfheid bij opstaan en pijnlijke borsten voor de menstruatie. Ook bij migraine is er vaak sprake van een geblokkeerde leverenergie.

Zwaar, wattengevoel in je hoofd
Heb je meer last van een vage zeurende hoofdpijn of een zwaar, wattengevoel in je hoofd? Dan is volgens de Chinese Gezondheidsleer je Milt erbij betrokken. De Milt stuurt de spijsvertering aan en als het hem niet lukt om alles wat binnenkomt goed te verteren, dan ontstaat er vocht. Een zwaar wattengevoel in het hoofd is hier een kenmerkend symptoom van. Voedingsmiddelen waar de Milt moeite mee heeft zijn o.a. zuivel, suiker, alles wat rauw is. Daarnaast wordt de Milt ook belast door piekeren en te veel studeren, concentreren. Met voetreflex is het mogelijk om de Milt meer energie te geven, maar daarnaast is het ook goed om te kijken wat je zelf kunt doen op het gebied van je voedingspatroon.