Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Onvoldoende aanraking kan leiden tot onrust, angst, leerproblemen, sociale problemen en een lage immuniteit. Door op jonge leeftijd een kind te gaan masseren zal een kind zich ondersteund voelen en goed de begrenzing van zijn/haar lichaam leren kennen. Daardoor kan het goed zijn/haar eigen ruimte bepalen en beter omgaan met conflicten en spanningen.

Alle kinderen kunnen wel eens het gevoel ervaren dat hun hoofd helemaal vol zit, overloopt. Maar het kan ook zijn dat een kind ervaringen heeft die een vervelend gevoel geven in hun lichaam, vaak in hun buik. Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Daarom werkt massage ook goed bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en autisme.

Maar ook kinderen die stress ervaren, door bijvoorbeeld een scheiding van hun ouders, het verlies van iemand die hen dierbaar is, doordat een ouder of iemand die hen lief is ernstig ziek is, voorafgaand aan of tijdens de periode van de citotoets of entreetoets, bij groeipijnen, zullen zich door deze massage veel beter gaan voelen. Kortom het kind gaat zich beter in zijn vel voelen.

Het effect van Shantala Kindermassage op kinderen:

▪ Het kind gaat beter slapen en staat uitgerust op
▪ Het kind kan zich beter en langer concentreren
▪ Het kind gaat gemakkelijker sociale contacten aan
▪ Het kind gaat beter communiceren
▪ Het kind gaat beter samenwerken
▪ Het kind wordt minder agressief.