Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Voel & Gevoel kan ter ondersteuning bij massages aanvullende behandelingen of hulpmiddelen inzetten. Zo gebruik ik magnesiumolie of kan ik magnesiumvlokken meegeven. Ik gebruik rasterpleistertjes (medical taping/Crosslinq®) voor het behandelen van o.a. triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten of meridianen. Een MOXA warmtelamp kan ingezet worden voor behandeling van pijnklachten. Met behulp van een familieopstelling kunnen we in kaart brengen om jezelf en je omgeving beter te leren kennen. Daarnaast kan ik coaching bieden.

Magnesium in de praktijk

Magnesium oefent invloed uit op alle functieniveaus van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Wanneer magnesium ontbreekt kunnen andere mineralen, bijvoorbeeld calcium, niet worden opgenomen. Omdat het lichaam zelf geen magnesium aanmaakt of opslaat, is een dagelijkse dosis nodig. Door het slikken van tabletten wordt slechts 5% opgenomen, maar via de huid wordt wel tot 90% aan magnesium opgenomen, en dringt zo door tot op celniveau. In mijn praktijk masseer ik daarom regelmatig met magnesiumolie. Ik geef ook magnesiumvlokken mee aan mijn klanten als ik het idee heb dat ze thuis ook even een moment van ontspanning kunnen gebruiken.

MOXA-Lamp

In China wordt deze lamp gezien als ‘de wonderlamp’. De Moxa Lamp bestaat uit twee minerale platen die verhit worden door een infra-rood lichtbron. De platen zenden daardoor elektromagnetische golven uit die door het lichaam goed herkend en geabsorbeerd worden, waardoor een therapeutische werking ontstaat. De straling versterkt het cel-metabolisme van het lichaam. Een Moxa Lamp is qua warmtestimulatie van het lichaam niet te vergelijken met de bekende infraroodlamp of de warmte (hitte) zoals die in een sauna wordt ervaren. De ingebouwde zwarte plaat met mineralen maakt het verschil!

De Moxa Lamp kan ingezet worden tijdens behandelingen. Ook is deze als afzonderlijke behandeling van een half uur te reserveren, om heerlijk tot rust te komen en te herstellen en op te laden in weldadige warmte tijdens een half uurtje ‘me-time’.

Familieopstellingen

Door een familieopstelling te doen kun je je eigen plek weer in- of aannemen binnen je eigen familiesysteem, maar ook binnen je werkomgeving. Doordat je een hele kleine verandering brengt in je eigen leven zul je merken dat de mensen om je heen met je mee veranderen. Door je eigen autonomie te vinden ga je van top tot teen in je eigen energie staan. Daardoor neem je je eigen plek in de rij weer in, zowel horizontaal (ten opzichte van je broers en zussen of ten opzichte van collega’s) maar ook verticaal (ten opzichte van je (voor)ouders of je eventuele eigen kinderen, of ten opzichte van je leidinggevenden of diegenen aan wie jij leiding geeft). De toepassing van de familieopstelling wordt geïntegreerd in een lichaamsmassage of een via een chakramassage.

Medical Taping en Crosslinq®

Medical Taping wordt gedaan met CureTape®. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt door dit tape ondersteund en dus ook de spieren. Het heeft invloed op het zenuwstelsel, de lymfe en bloedcirculatie. Dit alles zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

CrossLinq® wordt vooral gebruikt om triggerpoints, specifieke punten op de meridianen, de energie in de meridianen en pijnpunten te behandelen. Dit gebruik ik voornamelijk bij triggerpoints.

Coaching

Heeft u het gevoel dat u in uw leven geregeld tegen dezelfde problemen aanloopt of dat oude hardnekkige patronen uw functioneren bepalen? Dat zijn situaties waarin coaching iets voor u zou kunnen betekenen. In een coaching sessie gaat u op zoek naar nieuwe impulsen, wijsheid en ideeën in overeenstemming met uw eigen wezen. Ik werk vanuit een holistische visie, door middel van voetreflexbehandelingen, gesprekken en oefeningen zoeken we samen naar de oorzaak van uw klachten. Hierdoor kunt u gaan ervaren dat u lichter en meer ontspannen gaat leven en er meer ruimte is voor blijdschap en genieten in uw leven.

Cupping

Bij cupping wordt een zuigtechniek gebruikt met cups die vacuüm zuigen op je huid. De kracht van dit vacuüm zuigen is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding. De cups zuigen verklevingen en diepe spierknopen naar de oppervlakte, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.

Oor acupressuur

Oor oor acupressuur (ook wel oor acupunctuur genoemd) is een moderne, westerse manier van reflexzonetherapie om chronische en acute pijnen te verlichten. Het kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is bijzonder effectief gebleken. Als holistisch therapeut bekijk ik de klachten, het lichaam, de persoon en de manier van leven als één geheel. Bij acupressuur werk ik met kleine bolletjes die de reflexzones in het oor stimuleren. Deze bolletjes kunnen wel 2 tot 3 weken blijven zitten zodat u steeds opnieuw de reflexzone zelf kunt stimuleren.