Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat deze veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is.

Massagepraktijk Gevoel & Gevoel heeft zich gespecialiseerd en werkt volgens de Voetreflex Plus® massage methodiek, welke een combinatie is van zowel de westerse als de authentieke Chinese massagetechnieken. Deze combinatie versnelt en versterkt de behandelresultaten doordat het beoogt het lichaam weer in balans te brengen.

Een effectieve natuurgeneeskundige therapie

VoetreflexPlus® behandelingen richten zich primair op de voeten. Door het aanraken van de voeten wordt indirect het hele lichaam aangeraakt. Uitgangspunt is dat zones op uw voeten een verbinding hebben met al uw lichaamsdelen, organen, spieren, weefsels, het hormonale stelsel en andere stelsels in uw lichaam. De hele mens is terug te vinden in de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door het masseren van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens. De behandeling verbetert de bloed-, lymfe- en energiedoorstroming, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Het gebied in de voet dat overeenkomt met een niet goed functionerende orgaanzone reageert pijnlijk. Deze pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van de energie blokkeert. Hierdoor kunnen het bloed en lymfevocht minder stromen. Daardoor worden afvalstoffen moeilijker afgevoerd en kunnen voedingsstoffen minder goed aangevoerd worden. Dit proces versterkt zichzelf. Tijdens de voetreflexbehandeling worden de bloedstroming en de lymfestroming geactiveerd waardoor deze weer beter doorstromen. Zo kunnen nieuwe voedingsstoffen en nieuwe energie worden aangevoerd.

VoetreflexPlus® is een combinatie van Chinese en Westerse technieken die er samen met een natuurgeneeskundige en holistische kijk voor zorgen dat het zelf-herstellend-vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd via drukpunten op de voeten, ook wel acupressuurpunten genoemd. De behandeling brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet in uw lichaam weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een signaal om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn en vormen een bijdrage aan bewustwording van de lichamelijke, de geestelijke en de emotionele ontwikkelingen die er spelen.