Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door reflexzones te masseren wordt – in het bijbehorende deel van het lichaam – de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd.

Praktijk Gevoel & Gevoel is gespecialiseerd in voetreflextherapie en werkt volgens de Voetreflex Plus® massage methodiek, welke een combinatie is van zowel de westerse als de authentieke Chinese massagetechnieken. Deze combinatie versnelt en versterkt de behandelresultaten bij het weer in balans brengen van het lichaam.

Voor wie en voor welke klachten?

Een voetreflex behandeling kan zich richten op het gehele lichaam of op verschillende delen van het lichaam zoals: het ademhalingsstelsel, het hart en de bloedvaten, het hoofd, het hormoonstelsel, het lymfesysteem, de spieren en gewrichten, de spijsvertering, het urinewegstelsel of de wervelkolom. Deze therapie is met name geschikt voor mensen met stress gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, rug-, nek- en schouderklachten en concentratieproblemen. Maar ook bij andere klachten zoals met de luchtwegen (astma en bronchitis), spijsvertering, het hormoonstelsel. de urinewegen, spieren en gewrichten (artrose, reuma, jicht, fibromyalgie, osteoporose), en bij eczeem en allergieën kan de therapie ondersteunen en verlichten. Verder is de therapie geschikt voor vrouwen met hormonale problemen zoals bij menstruatie- en overgangsklachten, een verminderde vruchtbaarheid en bij zwangerschapsklachten. Ook ondersteunt de therapie bij mensen met emotionele klachten, zoals angst, boosheid en verdriet.

Tijdens een voetreflexmassage kijk ik naar uw voeten. Hierbij wordt iedere reflexzone op de voeten bekeken en gevoeld. Reflexzones worden geïnterpreteerd, meridianen en chakra’s op de voeten worden bekeken. Op deze manier van voetdiagnostiek krijgen we informatie over de constitutie en de fysieke conditie. Ook de psychisch-emotionele achtergrond van zones en klachten kunnen besproken worden. Door al deze invalshoeken krijgen we samen een totaalbeeld van u als persoon waarover u mag nadenken als u daar behoefte aan heeft. Voetdiagnostiek kan verheldering geven op klachten die u al lang heeft en waar u maar niet de oorzaak van kunt achterhalen.

Deze therapie is bijzonder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een gezondere leefstijl. Praktijk Voel en Gevoel kan u daarbij ondersteunen. Denkt u dat deze therapie niet geschikt voor u is, praktijk Voel en Gevoel geeft ook verschillende andere lichaamsmassages.

Let op: Een voetreflextherapie is géén vervanging van de reguliere geneeskunde, het werkt aanvullend en ondersteunend naast de reguliere geneeskunde.

Mogelijke VoetreflexPlus® behandelingen

Voel & Gevoel geeft voetreflexbehandelingen voor klachtgerichte en specifieke problematieken. Een eerste behandeling begint met een intakegesprek. Dit om informatie te verzamelen over uw klacht(en). Informatie over onder andere medicijngebruik, voeding, persoonlijke omstandigheden, medisch verleden, (sub)klachten kunnen van belang zijn voor een eventuele behandeling. Aansluitend aan de intake laat ik u ervaren hoe een voetreflexbehandeling voor u voelt. Dit zal, afhankelijk van de situatie/omstandigheden, waarschijnlijk een ontspannende behandeling zijn. Tijdens een voetreflexbehandeling worden beide voeten en de onderbenen tot aan de knieën gemasseerd. Na het intakegesprek bespreken we samen hoe het behandeltraject ingevuld gaat worden.

Er zijn verschillende en zeer specifieke vormen van voetreflexologie. Voel & Gevoel heeft zich gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

Babyreflexologie
Chinflex®
Energetische voetrelexologie (Chakramassage, Lemniscaat, Meridianen, Metamorfose, Zonnevlecht)
Gewichtsbeheersing
Hallux Valgus behandeling
Herstel na COVID
Hoofdpijn behandeling
Huidaandoeningen behandeling
Rouwverwerking
Tinnitis (Oorsuizen)
Verbroken Verbinding Massage
Vitaliserende opspanningsmassage
Voetreflexologie en de vrouw (menstruatie en overgang)
Zwangerschapsreflexologie en fertiliteit