Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Fibromyalgie kent verschillende symptomen: chronische vermoeidheid, stramme spieren en slapeloze nachten. Hierbij kunnen alternatieve geneeswijzen helpen, waardoor de klachten draaglijker worden door verschillende behandelingen.

Pijn in nek en schouders kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Spierpijn is vaak continu aanwezig waarbij de heftigheid van dag tot dag én in de loop van de dag kan veranderen. De pijn wordt beschreven als een stekende of brandende pijn en omdat spieren ook pijnlijk zijn bij bewegen, worden ook stijve gewrichten en spieren genoemd als symptoom. Spierpijn en stijfheid worden soms erger na een lange periode in dezelfde houding, bijvoorbeeld bij het wakker worden na een nacht slaap.

De symptomen kunnen bij de ene persoon verbeteren bij fysieke activiteit, terwijl bij de ander zelfs de mildste beweging leidt tot meer pijn. Daarnaast kunnen de symptomen erger worden als je angstig of gestrest bent, of bij veranderingen in de weersomstandigheden.

Slaapproblemen en vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij mensen met fibromyalgie, ze ervaren een extreme vermoeidheid. Ondanks de vermoeidheid hebben deze mensen ook last van slapeloosheid, vallen moeilijk in slaap of slapen ze niet goed door. De meesten worden niet met een uitgerust gevoel wakker. Slechte concentratie en geheugen en extreme vermoeidheid zijn vaak een gevolg van een slechte nachtrust. Mensen met fibromyalgie kunnen moeite hebben met het onthouden van namen en ze kunnen zich maar voor een korte tijd goed concentreren. Ze vergeten vaak waar ze voorwerpen zoals sleutels of portemonnee hebben neergelegd en hebben soms zelfs moeite met het leren van nieuwe taken en vaardigheden.

Spijsverteringsklachten komen soms ook voor bij mensen met fibromyalgie. Deze kunnen bestaan ​​uit:
▪ moeite met slikken
▪ opgeblazen gevoel in de maag
▪ oprispingen en winderigheid
▪ maagkrampen
▪ diarree
▪ obstipatie

Deze symptomen lijken op het prikkelbare darmsyndroom (PDS).
Spierspasmen in het spijsverteringskanaal, maar ook voedselintolerantie kunnen een oorzaak zijn van deze spijsverteringsklachten.

Andere klachten die mensen met fibromyalgie vaak hebben zijn wel typerend voor het fibromyalgie-syndroom:
▪ angstig, prikkelbaar, gemakkelijk gestrest, onnodig piekeren of depressie
▪ koude handen en voeten
▪ tintelingen of gevoelloosheid van de handen en voeten
▪ rusteloze benen syndroom (RLS) wordt ervaren door 20% van de mensen die lijden aan fibromyalgie
▪ vaker aandrang naar het toilet te moeten om vaker te plassen.

De behandeling bij fibromyalgie pas ik volledig aan aan wat er mogelijk is bij u als klant.
Meestal combineer ik een lichaamsbehandeling, waarbij ik de druk aanpas aan wat voor u prettig voelt, met voetreflexbehandeling, waarbij ik die zones behandel die het lichaam aan het werk zetten zodat u zich prettiger kunt voelen.