Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Heb je corona gehad en ben je nog steeds niet de oude?

Veel mensen herstellen na een Covid-infectie maar moeizaam en blijven vaak lange tijd last houden van klachten die maar niet vanzelf overgaan. Denk bijvoorbeeld aan (extreme) vermoeidheid, benauwdheid, duizeligheid, concentratieproblemen, verminderd smaak- en reukvermogen of spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en/of misselijkheid. Blijven deze klachten lang bestaan, dan spreken we over Long-Covid. Dit is de Engelse vertaling van “langdurig” en heeft geen betrekking op “longen”. Omdat het virus ook schade aan de longen kan geven, werkt deze term soms verwarrend.

Ondertussen weten we dat de ernst van de ziekte in de besmette periode niks zegt over de gevolgen op de lange termijn. Sommigen die erg ziek zijn geweest in die eerste periode kunnen bijna geen klachten meer ervaren, terwijl anderen die milde symptomen hebben gehad juist lang last blijven houden van restklachten. Covid is complex, en het herstellen daarvan kan dan ook voor iedereen anders zijn. Heel belangrijk is dus om goed te luisteren naar uw eigen lichaam en uzelf niet te vergelijken met anderen. Zo kunt u in uw eigen tempo en zonder druk binnen uw eigen grenzen functioneren en dat is enorm belangrijk voor uw herstel. Over uw grenzen heengaan werkt na een Covid-infectie vaak averechts.

De meest voorkomende restklachten zijn vermoeidheid en hardnekkige kortademigheid. Maar sommige mensen houden ook last van: 

▪ hoofdpijn
▪ maagklachten
▪ geheugenverlies
▪ pijn op de borst
▪ concentratieproblemen
▪ angst
▪ depressie
▪ posttraumatisch stress syndroom (IC opname).

Behandeling

Ik gebruik een protocol dat specifiek is ontwikkeld voor mensen die Covid hebben gehad en die restklachten ervaren. De nadruk ligt hierbij op ontspanning, stimuleren van het immuunsysteem en het herstellen/versterken van energie. Uw lichaam heeft tijdens deze intense periode rust en ruimte nodig om te kunnen herstellen.

Naast het geven van voetreflex-behandelingen zijn ondersteunende adviezen ook belangrijk voor het herstel. U kunt aandacht besteden aan het versterken van de vitale levensenergie door uw leefstijl daarop aan te passen. U kunt hierbij denken aan ademhalingsoefeningen, bewegen/sporten, wandelen in de bossen (vooral een naaldbos), voeding en supplementen.

Deze voetreflexbehandeling werkt heel goed in combinatie met reguliere behandelingen bij bijvoorbeeld fysiotherapie/ergotherapie. Sterker nog, deze combinatie versterkt je weg naar herstel.