Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Masseren met magnesiumolie

In mijn praktijk masseer ik regelmatig met magnesiumolie. Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan, oefent invloed uit op alle functieniveaus van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Wanneer magnesium ontbreekt kunnen andere mineralen, bijvoorbeeld calcium, niet worden opgenomen. Dit is de reden dat een dagelijkse dosis magnesium noodzakelijk is, vooral omdat het niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt of kan worden opgeslagen voor later gebruik. Als je magnesiumtabletten slikt wordt hiervan maar 5% opgenomen door je systeem.
Maar, magnesium is een mineraal dat zeer gemakkelijk via de huid wordt opgenomen. Magnesiumchloride wordt voor minimaal 90% door de huid opgenomen, en dringt hiermee door tot op celniveau.
Dat betekent dat masseren met magnesiumolie een effectieve methode is om magnesium op te laten nemen door het lichaam. Ook het gebruik van magnesium in voetenbaden is veel effectiever.

Wat doet magnesium dan? Waar is het goed voor?

▪ het maakt deel uit van alle stofwisselingsprocessen
▪ het coördineert de opname en de verwerking van alle andere mineralen
▪ het “poetst” de bloedvaten schoon en voorkomt verkalking
▪ het verlaagt het LDL-cholesterol
▪ het voorkomt bloedstolsels
▪ het is noodzakelijk voor sterke botten en tanden
▪ het ontspant bloedvaten en verkrampte spieren
▪ het verhoogt de stressbestendigheid
▪ het brengt rust in het zenuwstelsel
▪ het geeft ons energie, uithoudingsvermogen en kracht
▪ het bezorgt ons een goede nachtrust.

Ik geef ook vaak magnesiumvlokken mee aan mijn klanten als ik het idee heb dat ze thuis ook even tot rust willen komen. Klanten die regelmatig magnesiumvlokken gebruiken ervaren het als een heerlijk wellness-moment.

Gebruiksaanwijzing naar aanleiding van het zakje magnesium dat je meekrijgt:
Tip: Leg alvast een handdoek en schone sokken klaar voor na het voetenbad.
Het werkt heel fijn als je ’s avonds voor het slapen gaan een voetenbadje neemt.
De inhoud van het hele zakje (dit is plusminus 125 gram) in één keer gebruiken in een bak met warm water (maximaal 3 liter). Het water moet een aangename temperatuur hebben waar je een half uur met je voeten in gaat zitten.