Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel” of “schijf”. Ieder mens heeft vele chakra’s, maar meestal concentreren we ons op de 7 hoofdchakra’s. Deze liggen verdeeld over de gehele wervelkolom tot de bovenkant van je hoofd. Elk chakra staat in directe verbinding met een hormoonklier, maar ook met lichamelijke processen als ademen en spijsvertering.

Via onze chakra’s kunnen we energie opnemen uit, en ook uitzenden naar, onze omgeving. De werking van elk chakra is specifiek en heeft invloed op bepaalde organen, lichaamsfuncties en emoties.

Een Chakra voetreflex is een behandeling waarbij de reflexzones van de zeven chakra’s worden gemasseerd. Door op de voet de 7 chakragebieden te masseren, kun je de chakra’s die te veel energie hebben tot rust brengen en de chakra’s waar te weinig energie doorstroomt juist activeren. Hierdoor komen de chakra’s helemaal in balans.

Hoe werken Chakra’s?

De 7 chakra’s staan elk voor de volgende levenseigenschappen:

▪ Chakra 1: overleven: oer veiligheid, basisvertrouwen.
▪ Chakra 3: macht: levenskracht, wilskracht.
▪ Chakra 4: liefde: zelfwaardering, onvoorwaardelijke liefde.
▪ Chakra 5: communicatie: kunnen luisteren, zelfreflectie
▪ Chakra 6: verbeeldingskracht: intuïtie, inzicht, visualiseren.
▪ Chakra 7: spiritualiteit: bewust, wijsheid, kennis, intelligentie.

Een chakra is in balans, te open of geblokkeerd. Een chakra kan geblokkeerd raken door een slechte ervaring uit je jeugd. Wanneer een chakra te open is raakt deze te vol. Als een chakra geblokkeerd is, dan kan er niet voldoende energie doorheen stromen. Aangezien alle chakra’s in verbinding staan met elkaar, heeft een blokkade of een te open chakra, altijd consequenties voor de daaropvolgende chakra en met het functioneren van het corresponderende gebied. Als de energie vrij kan stromen door alle chakra’s is men in balans.

Als de chakra’s goed functioneren kun je emoties verwerken en loslaten, kunnen alle organen goed functioneren, heb je voldoende energie, voel je je blij, tevreden, veilig, gelukkig enz., durf je te laten zien wie je bent, durf je liefde te geven en te ontvangen, en kun je persoonlijk groeien.

Als de chakra’s niet goed functioneren kun je last hebben van vermoeidheid en gebrek aan energie. Maar ook van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, menstruatieproblemen, huidproblemen, emotionele problemen of koude handen en voeten. Een chakra is als het ware een bol van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel alle kanten uitstraalt.