Masseren een nieuwe uitdaging

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Veronique Balendonck en ben in 2013 de opleiding massagetherapeut bij Holos Academie in Utrecht gaan volgen. Deze opleiding sprak mij heel erg aan omdat er rust uitgaat van holistisch masseren. Rust die er tot 2013 te weinig was in mijn eigen leven, want mijn manier van leven was altijd druk hebben en alles moest goed gebeuren.

Doordat mijn baan in het onderwijs in augustus 2013 stopte onderzocht ik of er een mogelijkheid was om iets heel anders te gaan doen. Van mijn administratieve functies in het onderwijs heb ik veel geleerd. Nu wilde ik mijn hart volgen. Iets waar ik met mensen persoonlijk mocht gaan werken.

Onze kinderen zijn volwassen en hebben inmiddels allemaal hun eigen plekje gevonden. Naast ons gezin wilde ik daarom een aanvullende invulling aan mijn leven gaan geven. Er ontstond ruimte om een nieuwe opleiding te gaan doen, en zo kwam Holos Academie op mijn pad. Een nieuwe uitdaging.

Studeren bij de Holos Academie

Bij Holos Academie heb ik geleerd hoe je op een holistische wijze masseert. Dit was helemaal wat ik zocht. Tijdens de opleiding heb ik mogen ervaren hoeveel baat mensen, die de massages hebben ontvangen, erbij voelden. Personen, die nog nooit deze manier van masseren hebben ervaren, gaven aan dat ze het een heel bijzondere ervaring vonden en dat ze graag bij mij terug kwamen als klant. Daar word ik heel blij van!

Voel & Gevoel in ontwikkeling

Inmiddels heb ik mijn diploma Holos Masseur behaald en ben ik per 1 januari 2015 mijn eigen massagepraktijk gestart. Ik nodig u uit om een keer een massage bij mij te komen ervaren. Ik blijf mijzelf bijscholen om meer diepgang te krijgen in mijn manier van masseren. Inmiddels heb ik de volgende bijscholing gevolgd:

  • Tweede leerjaar Massage Therapeut bij Holos Academie waarin ik voetreflexologie heb afgerond 
  • Masterclass Kanker in de Praktijk bij Holos Academie in Utrecht
  • Cursus Docent Shantala Babymassage bij Holos Academie in Utrecht
  • Cursus Peutermassage bij Vakgroep Shantala Docenten in Veghel
  • Cursus masseren bij rugklachten bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen
  • Cursus Zwangerschapsmassage bij Massage Academie in Apeldoorn
  • Cursus Voetreflex en ADHD bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen

Daarnaast heb ik mijn specialisatie uitgebreid met het masseren van kinderen en volwassenen die speciale zorg nodig hebben.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding VoetreflexPlus™ bij Total Health Academie.
In studiejaar 2020-2021 heb is als specialisatie "De Vrouw", "Rouwverwerking" en "Gewichtsbeheersing" gevolgd. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzocht of VoetreflexPlus-behandelingen kunnen ondersteunen bij ouders die een kind hebben dat een diagnose heeft gekregen. De ouders uit mijn onderzoek hadden kinderen met een gediagnosticeerde ziekte, kinderen met ADHD of een verstandelijke beperking. Inmiddels ben ik in juni 2021 afgestudeerd als VoetreflexPlus Therapeut. 
Ook heb ik in juni 2021 bij Total Health Academie de opleiding Medische Basiskennis afgerond.

Ben ik nu klaar met studeren? Nee, ik heb nog de nodige bij- en nascholingen op mijn lijstje staan die ik wil gaan volgen.

Meer informatie op: LinkedIn.

 Aangepast op 01-08-2021