Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9 tot 19 uur

Wat is een familieopstelling?

Een familie is een systeem of energieveld met een samenhang, waarin een bepaalde orde heerst. Wanneer de balans ergens verstoord is, komt er meteen een reactie op een andere plek om het evenwicht te herstellen. Alles wat door de familieleden wordt onderdrukt, verdwijnt dus niet maar ‘spookt’ nog ergens rond binnen het systeem. De nieuwkomers binnen de familie (de kinderen) voelen deze energie, nemen het in zich op en gaan ernaar leven. Dat betekent dat zij de gedragingen, gevoelens en noodlottigheden overnemen. Dit heet verstikking.

Jongens zijn vaker met de mannelijke familieleden verbonden en meisjes met de vrouwelijke. Deze energieën gaan op onbewust niveau hun eigen gang en bepalen gevoelens en gedrag. Deze energieën nemen gevoelens en gedrag over van familieleden. Bijvoorbeeld, een zoon kan zich schuldig voelen over het gedrag van zijn vader in de oorlog. Of een dochter voelt zich schuldig dat ze leeft terwijl haar tweelingzusje (wat verzwegen wordt) bij de geboorte is overleden.

Familieopstellingen laat zien dat kinderen heel veel liefde bezitten en hun ouders met eenzelfde intensiteit liefhebben. Maar als een kind een vroege scheiding of een enorme afwijzing of kwetsing heeft ervaren, komt er vaak een abrupt einde aan het natuurlijke verlangen om bij de ouders liefde en geborgenheid te vinden. De natuurlijke toenadering kan hierdoor blijvend onderbroken worden.

De toepassing van de familieopstelling wordt geïntegreerd in een lichaamsmassage, voetreflexbehandeling of een via een chakramassage.

Wat kun je ermee bereiken?

Door een familieopstelling te doen kun je je eigen plek weer in- of aannemen binnen je eigen familiesysteem. En doordat je een hele kleine verandering brengt in je eigen leven zul je merken dat de mensen om je heen met je mee veranderen. Door je eigen autonomie te vinden ga je van top tot teen in je eigen energie staan. Daardoor neem je je eigen plek in de rij weer in, zowel horizontaal (ten opzichte van je broers en zussen) maar ook verticaal (ten opzichte van je (voor)ouders of je eventuele eigen kinderen).

Ook krijg je je balans tussen geven en nemen, ouders geven, kinderen nemen. In de lijn met je broers en zussen moet er balans zijn tussen geven en nemen. Geven is ook in de onschuld staan, terwijl ontvangen in de schuld staan creëert. Wanneer je alsmaar blijft geven is het voor de ander ook te veel om te ontvangen. De ander zal dan de beweging maken weg te gaan.

Als je verstrikt bent aan iemand, door binding of magische liefde, veroorzaakt dit een belemmering om in contact te komen met je eigen energie. Het maakt dat een gezond iemand zich verantwoordelijk voelt voor een zieke, een onschuldige voor een schuldige, een gelukkige voor een ongelukkige en iemand die leeft voor iemand die dood is. Daarmee zet je je eigen gezondheid, onschuld, geluk en leven op het spel omdat je (onbewust) hoopt hiermee iets te kunnen vereffenen.

De liefdesstroom tussen ouders en kind(eren) is in de basis altijd aanwezig. Soms kan deze niet vrijuit stromen door bijvoorbeeld de magische liefde van het kind, of wanneer de ouders veel problemen of trauma’s bij zich dragen en ze hun kind(eren) hun liefde niet kunnen tonen. Werken met het familiesysteem betekent kijken naar wat de liefdesstroom belemmert en wat er nodig is om die liefdesstroom weer in beweging te krijgen.